کد خبر: ۶۱۸۴۵۵
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۷
اوج تحریم‌های آمریکا علیه ایران و نگرانی از فشارهای جدید علیه معیشت مردم

روزهای سرنوشت‌‌ساز FATF | مجلس و دولت موافق؛ چه کسانی مخالفند؟

بحث‌های مفصل در مراکز رسمی و رسانه‌ای راجع به لوایح چهارگانه ماه‌هاست که ادامه دارد ولی متاسفانه هنوز نتیجه نهایی پیرامون آنها اتخاذ نشده است. این نگرانی وجود دارد که در اوج تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران، فشارها و محدودیت‌های جدیدی از این ناحیه متوجه کشور و در نهایت خسارت این همه تاخیر متوجه معیشت مردم شود.
آفتاب‌‌نیوز :

معیشتی که به گفته مسوولان مختلف همچنین مخالفان و موافقان دولت طی سال‌های اخیر آسیب دیده است و اگر آسیب جدیدی فراهم آید، معلوم نیست چگونه باید پاسخگوی مردم باشیم؟ دولت و مجلس که در این زمینه تصمیم‌گیر اصلی هستند از ابتدا کار خود را انجام داده و موضوع را به سرانجام رسانده‌اند ولی لوایح (FATF) مذکور به مجمع تشخیص مصلحت رفته و بلاتکلیف مانده‌ است!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ در این میان نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت می‌نماید این است که چرا در این زمینه با وجود روشن بودن ابعاد ماجرا و لزوم تعیین تکلیف سریع این لوایح، موضوع در کشاکش اختلاف‌ها و رقابت‌های سیاسی قرار گرفته و مصالح عالیه مردم در نظر گرفته نمی‌شود؟ مسلما یکی از ارکان اقتدار هر نظام سیاسی اولا سرعت در اتخاذ تصمیم‌های مهم در ثانی قدرت در فیصله‌بخشی حکیمانه پیرامون اختلاف نظرها در مسائل مهم و اثرگذار است.

روزهای سرنوشت‌‌ساز FATF | مجلس و دولت موافق؛ چه کسانی مخالفند؟

محمد کاظمی در ادامه یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته است: اینکه دولت و مجلس در موضوعی اتفاق نظر داشته باشند ولی امکان اعمال نظر و اراده خود را نداشته باشند هرگز تصویر خوب و روشنی از استحکام و انسجام داخلی ارایه نمی‌دهد. لوایح چهارگانه که برای همراه شدن با روند جهانی در جهت مبارزه با پولشویی و قاچاق و منابع مالی تروریسم از مراحل قانونی داخلی عبور کرده‌اند، افزون بر دفع اتهامات دشمنان بیرونی این خاصیت مهم را هم در بردارند که در روان‌سازی ارتباطات اقتصادی کشور اثرگذارند. متاسفانه مخالفان این لوایح چهارگانه به گونه‌ای سخن می‌گویند که گویی پیرامون این موضوعات دو جبهه در جهان شکل گرفته و ایران باید در جبهه متضاد با کشورهای غربی قرار گیرد! آنها هرگز به روی خود نمی‌آورند که در دنیا تنها چند کشور معدود از جمله کنگو و کره شمالی با سازوکارهای اعلامی در این مورد هنوز اعلام موافقت نکرده‌اند. نکته دیگر اینکه اگر به هر دلیل اکثریت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دولت که هر دو برخاسته از متن ملت هستند و با رای مردم مجاز به تصمیم‌گیری در امور مختلف شده‌اند اکنون صلاح کشور را در پیوستن به کنوانسیون‌های یاد شده، می‌دانند چرا عده‌ای باید در این راه مانع‌تراشی کنند؟ این مانع‌تراشی‌ها هیچ معنایی جز مخالفت با تبلور رای و نظر اکثریت مردم ندارد.

اصل بر این است که مردم از طریق انتخاب رییس‌جمهوری و برگزیدن نمایندگان مجلس اراده و خواست و تمایل و مصالح خود را در ساختار قدرت به صورت مستقیم پیگیری می‌کنند. از زاویه دیگر هم تا کنون اکثریت مردم به انحای مختلف تمایل خویش برای تعامل با جهان را ابراز کرده‌اند و تاریخ چند قرن اخیر هم نشان داده است که اگر دشمنان مزاحمتی ایجاد نکنند، ملت ایران یکی از صلح‌طلب‌ترین ملت‌های جهان است و در منازعات و چالش‌های گوناگون علاوه بر دفاع از مظلومان همواره جانب خیر و خوبی و صلح و رفع تخاصم‌ها و ایجاد آسایش برای ملت‌ها را گرفته است. این موضع متین و افتخارآمیز چرا باید در چنبره دعاوی جناحی کم‌رنگ شود و به بدخواهان و مخالفان ایران اجازه حمله‌های رسانه‌ای بدهد؟ به نظر می‌رسد اتفاقا دولت امریکا متمایل است که ایران به کنوانسیون‌های مذکور نپیوندد تا ابزار تحریمی و حمله‌های رسانه‌ای‌اش بیشتر به ‌کار افتند و معیشت ایرانیان را تنگ‌تر کند. هر مجمع و سازمانی در جهان ممکن است معایبی هم داشته باشد ولی چاره کار خروج از آنها و پذیرفتن انزوا برای کشور نیست.

مقر اصلی سازمان ملل در آمریکا قرار دارد و این کشور متاسفانه هم در این سازمان و هم در شورای امنیت آن نفوذ بسیار دارد آیا رواست که به این دلیل ما از سازمان ملل هم خارج شویم و عرصه را برای انواع فشارها فراهم کنیم؟ اگر استدلال‌های ضعیف و اغلب سیاسی و نه فنی مخالفان دولت در این موارد را بپذیریم، ابتدایی را آغاز کرده‌ایم که انتهایش واقعا خروج از همه مجامع معتبر جهانی است، خروجی که حتی متحدین و دوستان ما در جهان هرگز به آن کوچک‌ترین رغبتی نشان نداده و نمی‌دهند. راه تعامل با جهان راهی خردمندانه و دوراندیشانه و متضمن آسایش مردم است و راه تقابل تنها هنگام ضرورت، کارایی دارد و تجویز می‌شود.

منافع ملی، فصل‌الخطاب تعیین تکلیف FATF

موافقت‌ها و مخالفت‌ها با مساله FATF همانند آن است که بگوییم پیوستن و نپیوستن به نظم جهانی چه فرقی می‌کند؟ به عنوان نمونه پیوستن به سازمان ملل متحد. آیا یک کشور به سازمان ملل بپیوندد بیشتر منتفع می‌شود و یا اینکه در خارج از سازمان ملل قرار گیرد؟

یوسف مولایی، استاد دانشگاه نیز در یادداشتی یا این مقدمه در روزنامه آرمان نوشته است: باید بدانیم که یک جامعه بین‌المللی وجود دارد که برای خود استانداردهایی دارد که این استانداردها نظم حداقلی را در دنیا برقرار می‌کنند که اگر آن نظم حداقلی نباشد بیشتر آشوب و آشفتگی بر دنیا حاکم می‌گردد. FATF و سایر مقرراتی که برای ایجاد نظم وضع می‌گردند نهادهایی به‌وجود می‌آورند تااین مقررات را اجرایی نمایند چنین سازوکاری بخشی از نظم جهانی است. ممکن است که نظم جهانی خیلی عادلانه نباشد اما فعلا تنها گزینه‌ای که برای زندگی در این جهان وجود دارد، همین است. اینکه استانداردهایی که وضع شده و ما بپذیریم و یا نپذیریم، اینکه وارد خانواده مالی جهانی بشویم و یا نشویم، اگر این استانداردها را نپذیریم در حاشیه این نظم اقتصادی و مالی جهان قرار می‌گیریم که محور آن بر شفافیت و کنترل فساد در مجموعه مناسبات مالی جهان است.

اگر به آن نپیوندیم با شفاف‌سازی و اجرای مقرراتی که نظم را برقرار می‌نمایند، مخالف هستیم. اینکه مخالفان پیوستن به FATF استدلال‌هایی دارند، نمی‌توان گفت که آنها به‌طور کامل استدلالشان نادرست است. اما نهایتا مساله انتخاب است.

جامعه جهانی، جامعه‌ای نیست که مبتنی بر عدالت باشد اما مبتنی بر نظمی است که اگر قرار باشد بر اساس آن نظم عمل نکنیم هزینه بسیار سنگینی دارد که زندگی یک کشور و حیات جمعی را دچار مشکل خواهد کرد و جلوی توسعه کشور را خواهد گرفت. در نتیجه باید بدانیم مسائلی از این دست تکنیکی و تخصصی است و نباید غیر متخصصان دراین رابطه اظهار نظر نمایند. می‌دانیم که‌این مساله در حوزه تخصصی بانک مرکزی است. چرا در رابطه بااین مساله داوری را به بانک‌ مرکزی واگذار نمی‌کنیم؟

این بانک مرکزی است که مرتبط با مسائل پولی و مالی جهانی بوده و به عنوان یک نهادی که ارتباط مستقیم با این مسائل دارد، ضررها و سودهای آن را می‌تواند تشخیص دهد. بنابراین تصمیم‌گیری نهایی باید بر عهده بانک مرکزی گذاشته شود. در غیراین صورت هر کس از زاویه دید و علایق خود و حتی بعضا از دیدگاه‌های غیرکارشناسی مسائلی را مطرح می‌کند. اما آیا ما باید به تمامی نظرات غیر کارشناسی احترام بگذاریم؟ شنیدن نظرات متفاوت اشکال ندارد اما نهایتا باید فصل‌الخطابی در این زمینه وجود داشته باشد و فصل الخطاب بانک مرکزی است.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
8
6
مخالفان میخواهند کار را یکسره کنند بستن تمام روزنه های ارتباطی با شبکه جهانی هدف است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
5
13
فصل الخطاب دولت و مجلس هست.که فعلا ظاهرا کاره ای نیستن.عجیب اینکه از مجلس هم صدایی به گوش نمیرسد.از ترس نظارت استصوابی شورای نگهبان هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
12
14
کسانی که مضرات پیوستن بهFATFرا گوشزد می کنند.کسانی که می گویند نتیجه برجام چه بود که الآن دنبالFATFهستید؟!درFATFچه باید تقدیم کنیم،چه بدست خواهیم آورد؟در برجام وعده های شما تحقق نیافت.از کجا معلوم است وعده های شما در باره FATFتحقق یابد؟مگر بانک های ایران تحریم نیستند،چگونه باFATFمراودات بانکی ما با سایر کشورها عادی می شود؟اگر شهامتی وجود دارد و اگر صداقت دارید و دلسوز کشورید به این سوالات پاسخ دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
7
11
ای کاش مردم کشورمابه اندازه مردم برخی کشور ها جرات اعتراض به مسئولین شان راداشتند
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
4
11
الان که دنیا برای ما سیاهه. آقای اعتماد غصه کدام معیشت رو میخورند. دارو و غذاهم تحریم شد رفت پی کارش. نپیوستن به این کنواسیون دقیقا چه تاثیری روی معیشتمون میذاره؟ نیست بالاتر از سیاهی رنگ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۷
گذشته از مضرات فراوان پیوستن بهFATF شما تعهد بدهید که با پیوستن این مشکلاتی که برشمردید حل شود.وزیر خارجه زمان تصویبCFTدر مجلس گفت«نه من و نه رییس جمهور نمی تواند بگوید باFAtFمشکلات حل می شود؛ما می خواهیم بهانه را از دشمن بگیریم»!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
14
8
مخالفان دل سوزان مردم و کشورند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
4
3
وقتی دولت نرخ ارز رو بیش از حد پایین نگه میداره و کشور رو وارد فاز رکود میکنه ، افراطیون مدعی میشن که تخریم ها اثری نداره بخصوص بعد از ساقط کردن پهپاد ؟؟ و به فکر رد کردن پالرمو می افتند .
کامبیز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
0
10
روزه های سرنوست ساز .
مسول های فرصت سوزی های گذشته در مقابل ملت و تاریخ پاسخگو ....
حکمت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
3
10
الان مجمع بیشتر دنبال مصلحت جناح است تا نظام.هرچه به دولت کمک کند.نباید بشود ولو نظام و ملت آسیب ببینند یا در مضیقه باشند.شعار زنده باد کیهان ...
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
1
13
قانون، فصل الخطاب هست..

حرف قشنگی می زنید اما از آن اراده زشتی دارید...
صفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
9
13
بله باادله های شما خوبست !!
.ایاتضمین هست به بهانه های واهی همین امریکا کشورمارابه اتهامی خیالی متهم نکند؟ وهمین اروپا بااوهم صدا نشود؟ ووواستقلال کشورما حفظ باشد.؟....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
9
11
مخالفان اصلی کاسبان تحریم ...هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
6
4
خخخخ واقعا تیتر خوبیه درباره مسائل مهم کشور منتخبین ملت یعنی مجلس و ریاست جمهور حرفی می زنند که شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام در مقابل ان مخالفت می کنند ، به معنای واقعی دموکراسی و جمهوری است ان هم از نوع ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۵
12
9
فقط دولت و اصلاح طلبان موافق FATF هستند و بقیه مخالف آن هستند دلیلش هم شکست برجام است که میخواهند شکست خود را با این لایحه یا جبران کنند یا به سیم آخر بزنند هرچه بادر باد آب که از سر گذشت چه یک وجب چه چند وجب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
9
8
کسانی که طرفدار fatf هستن فقط اعلام کنن که :
اولا : چه تضمینی هست که خارجی ها طبق مفاد fatf عمل میکنن و مثل برجام با ما برخورد نمیکنن؟
ثانیا : فقط بدون fatf امکان دور زدن تحریم ها وجود داره، با تصویب fatf عملا امکان دور زدن تحریم از بین میره و تمام منابع مالی لو میره و با این کار اوضاع معیشتی هزاران برابر بدتر میشه ، لطف کنین بگین چه جور با تصویب fatf امکان دور زدن تحریم ها وجود داره.
طرفداران fatf خواهش میکنم جواب این دو سوال رو فقط بگن
Zarei
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
12
7
عزیزان ودوستان گرامی FATAF یک دام بسیارخطرناک است وباپذیرش آن تمام ایران ،بدترازکاپیتولاسیون زیریوغ آمریکا واروپا خواهد رفت ،اگردولتمردان ما میدانستند که با پذیرش این معضل پس ازآن هیچ اختیاری وحق اعتراضی ندارند وحساب ترازمالی دولت ونهادها وارگانهاوادارات زیر ذره بین آنها قرارمیگیرد وکمافی السابق مترصد این خواهند بود که هرتراکنشی راباانگ کمک به تروریست منطقه وپولشوئی وغیره .برایران وایرانی تحمیل کنند .وچنان فشار حداکثری راتکمیل کنند که ،نه تنها این دولت .بلکه تمام دولتهای بعدی هم بایک اقتصاد بینهایت خراب وخزانه خالی .تنها مجبورشوند .نفتمان رادرمقابل دارو وغذا به آنها بدهیم وآنها هم مفت ببرند وبه ریش ما بخندند ودیگر نه صادراتی ونه وارداتی ونه اورانیوم غنی شده ای ونه اجازه ساخت سلاحهها وکشتی وخودروئی نظامی وغیره.یک مرده متحرک فرمانبردار ومطیع میخواهند ازمابسازند ،چراکه رئیس آنها میشوند وهروقت به مزاجشان خوش نیامدیم یا نیازی داشتند ،سکان رابه نفع خودشان میچرخانند وآنوقت ما ملتی بی اراده خواهیم شد،ای دولتمردان عزیز بخودتان بیائید ،شاه بحرین راداد پدرش عشق آباد وآذربایجان راداد ،ولله اگرقصور کنید تکه های بزرگتری ازشماطلب میکنند .خواهشا هشیارباشید واین کاغذهای fataf رابه صورت آنها بکوبید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
2
10
مخالفان در مجلس به مردم معرفی شوند ِ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
ابتدا تصویب کنندگان و یقه چاک کنان برجام معرفی شوند ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
12
7
موافقت باfatf مساوی است با وطن فروشی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۸
1
3
در مورد برجام هم گفتن اگر بشود فتح الفتوح است و تحریم ها بالمره لغو میشود
نتیجه چه شد
چه اعتمادی به حامیان fatf که همان حامیان برجام هستن وجود داره
حالا هم fatfشده پیراهن عثمان
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین